10 factori care influenteaza timpul de vindecare dupa micropigmentare

Micropigmentare sau microblading?

Micropigmentare sprancene, buze sau eyeliner?

Pigmentari medicale?

Indiferent daca este vorba de buze, sprancene, pleoape, iata cateva sfaturi de la Claudia Paise- Beauty Expert  despre cum sa va ingrijiti pielea dupa procedura de pigmentare pentru a obtine cele mai bune rezultate si care sunt principalii factorii care pot influenta vindecarea in micropigmentare.

Machiajul semipermanent castiga popularitate atat in randul clientelor de sex feminin, cat si al barbatilor, pe un interval de varsta cuprins intre aproximativ 17 ani pana la 60-65 ani. Tehnicile machiajului semipermanent pot fi utilizate pentru a imbunantati trasaturile fetei sau chiar pentru a masca/ elimina diverse inconveniente (alopecie/ cicatrice/ pigmentari).
Machiajul semipermanent, pe langa principalul criteriu de selectie- imbunatatirea aspectului strict din punct de vedere estetic, este adesea ideale pentru clientii care au:

  • Limitari fizice (cum ar fi pierderea vederii) care fac dificila aplicarea machiajului
  • Alergii la produsele cosmetice traditionale
  • Stiluri de viata active
  • Alopecie sau sprancene extrem de rare
  • Cicatrici, vergeturi sau semne de nastere pe care vor sa le ascunda
  • O nevoie de repigmentare a areolei dupa reconstructia sanilor

 

Procesul de vindecare este o parte foarte importanta a procedurii de pigmentare. Modul de vindecare difera de la client la client, iar timpul necesar se bazeaza pe mai multi factori. Pentru o vindecare cat mai rapida si in siguranta, iata cateva dintre lucrurile pe care ar trebui sa le intelegeti in ceea ce priveste perioada de vindecare a micropigmentarii.

10 factori care influenteaza timpul de vindecare a micropigmentarii
In esenta, orice tehnica de micropigmentare sau microblading este o incizie in piele si presupune un proces de vindecare. Aceasta inseamna ca exista cativa factori care vor determina viteza, timpul si eficacitatea perioadei de vindecare:

  • Varsta: la fel ca in cazul tuturor tipurilor de traume ale pielii, pielea mai matura, imbatranita care set mai slabita si subtire necesita o perioada de vindecare si regenerare ce va dura mai mult decat pentru o pielea mai tanara.

  • Tipul de piele: Cicatrizarea tinde sa afecteze diferite tipuri de piele. In general, pielea mai inchisa la culoare este mai susceptibila la cicatrici cheloidale, in timp ce pielea mai deschisa la culoare pare a fi mai ferita de acest tip de vindecare.

  • Circulatia sangelui: o buna circulatie a sangelui faciliteaza fluxul de sange sanatos si proaspat prin zona ranita, ceea ce va accelera considerabil timpul de vindecare.

  • Cat de usor va invinetiti sau va umflati: Desi cei mai multi dintre clienti nu dezvolta umflaturi sau vanatai alarmante in urma procedurilor de micropigmentare, existaind inclusiv masti cosmetice de calmare, sigilare microleziune, exista totusi unele persoane care sunt extrem de predispuse la vanatai, ceea ce le poate prelungi timpul de vindecare.
  • Dieta: In timpul perioadei de vindecare, urmarea unei diete sanatoase care contine o multime de alimente puternice (cum ar fi proteine, zinc si vitaminele A si C) va favoriza vindecarea.
  • Stres: S-a demonstrat ca stresul deregleaza sistemul imunitar, care la randul sau va provoca o intarziere substantiala in vindecarea ranilor. Deci asigurati-va ca sunteti relaxati atat in tmpul procedurii cat si dupa, si veti da dovada de rabdare in evaloarea rezultatului final.
  • Fumatul: fumatul nu numai ca provoaca o intarziere in vindecarea ranilor, dar are si un risc crescut de complicatii, cum ar fi sangerarea abundenta, infectia sau chiar suprainfectarea.
  • Nivelul de activitate fizica: In timp ce o activitate fizica moderata, cum ar fi mersul lejer, este buna pentru circulatia sangelui, contrat, exerciiiile fizice intense pot provoca un risc crescut de abraziune si intindere, intarziind astfel vindecarea.
  • Expunerea la lumina soarelui: Dupa dermopigmentare, trebuie sa evitati soarele. Acest lucru se datoreaza faptului ca expunerea excesiva la soare poate provoca inflamatii, inrosire sau vezicule, ceea ce poate duce la cicatrici si infectii in zona de tratament, fara sa mai fie cazul sa reamintesc de retentia slaba de pigment, schimbarea culorii, rezultat slab.
  • Anumite medicamente: Exista unele medicamente care pot interfera cu functia plachetara si capacitatea de a forma cheaguri, afectand in mod semnificativ vindecarea. Deci asigurati-va ca discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a va supune unei proceduri machiaj semipermanant.

Sfaturi pentru ingrijirea dupa micropigmentare/ microblading
De obicei, timpul de vindecare pentru orice procedura de pigmentare este de 7-10 zile. Indiferent de varsta, tipul de piele sau stilul de viata, iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va proteja pielea in urma procedurii:

  • Evitati sa atingeti zona sau sa fortati desprinderea cojilor deoarece acest lucru va provoca cicatrici.
  • Lasati pielea sa se exfolieze in mod natural.
  • Evitati machiajul, produsele de ingrijire a pielii si de protectie solara pe zona tratata timp de cel putin 10- 14 zile.
  • Incercati sa evitati expunerea directa la soare timp de cel putin o luna dupa procedura.
  • Evitati sa dormiti pe fata in primele 14 zile pentru a proteja zona de tratament.
  • Evitati tratamentele faciale si chiar interventiile chirurgicale, inclusiv Botox, cel putin o luna.
  • Evitati transpiratia excesiva in timpul perioadei de vindecare.

Nu uitati: unele vanatai si umflaturi sunt normale pentru toate procedurile de pigmentare. Aplicati o masca calmanta, recomandarea Specialsitului Claudia Paise fiind masca Hydro Purebeau ( https://visagistik.shop/plasma-pen/purebeau-hydro-pad-ro/ ), ideala atat dupa micropigmentare, procedurii de indeparatre tatuaje, plasma pen, mezoterapie sau BB Glow.

O alternativa la masca profesionala Purebeau, puteti apela la un pachet de gheata instant pentru a reduce orice disconfort. In plus, este posibil sa aveti mancarime temporara, uscaciune sau piele uscata in zona de tratament.

Multumi Claudia Paise pentru suportul acordat realizarii acestui articol