MEZOTERAPIE DERMAPEN

TERAPIE FACIALA | MICRONEEDLING & MEZOTERAPIE

MicroNeedling Therapy System este un tratament modern,minim invaziv ce ajuta pielea sa se repare singura prin inductia proprie de colagen.

In acest moment consider ca microneedling – mezoterapia  este cel mai eficient tratament bazat pe o stimulare exclusiv naturala a fibroblastilor si a colagenului natural astfel incat rezultatul obtinut se mentine pe o perioada mult mai lunga de timp decat in cazul altor tratamente cosmetice si fara a produce reactii adverse si fara a crea dependenta. Faptul ca este o procedura ce trateaza atat problemele de la nivel facial, corporal si capilar

Microneedling/ mezoterapia este una dintre cele mai cautate proceduri din cabinetele cosmetice si medicale. Este insa foarte important sa alegem tehnicianul ce detine informatiile, experienta si aparatura necesara in a obtine cele mai bune rezultate.

METODA DE LUCRU:

In cadrul sedintei de microneedling si mezoterapie ace foarte fine micro-perforează uniform suprafața pielii și crează micro-canale în epiderm și în dermul papilar/reticular mediu ( in functie de profunzimea aleasa de tehnician ) Lezarea minimă și controlată a pielii are 2 efecte imediate:

  1. Declanșarea și intensificarea proceselor de reparare/regenerare prezente natural în piele ( microneedling)
  2. Facilitarea absorbției în epiderm și în derm a substanțelor active aplicate țintit pentru repararea defectelor structurale diagnosticate( mezoterapia)

Protocolul de tratament este stabilit in functie de afectiunea pe care dorim sa o tratam. Atat adancimea cat si intensitatea tratamentului sunt personalizate pentru fiecare clienta in parte. In cazul mezoterapiei in functie de problemele ce se doresc tratate , pentru un rezultat mai rapid, se recomanda utilizarea unor cocktail-uri de substante active precum vitamine ( B5,B6,A,E,C) aminoaizi, antioxidanti, alfahidroxiacizi, microelemente ( Ca,Mg,Cr etc) ce vin pe u suspensie de acid hialuronic astfel incat sa se poata reda volumul si luminozitatea tenului.

Trebuie sa stim ca pielea noastra este o bariera impermeabila ce a fost special creata pentru a ne proteja corpul de mediul si factorii externi. De aceea produsele aplicate pe piele in scopul hidratarii si efectului anti-aging au efect minim neavand puterea de a penetra aceasta bariera impermeabila.

In functie de sensibilitatea clientei se poate aplica pe zona o crema anestezica inainte de procedura.

Imediat dupa tratament zona va fi usor eritematoasa (rosiatica) iar aceasta reactie se poate mentine pe o perioada de 3-4 ore ajungand si pana la 24-48 ore. La finalul procedurii se aplica ( daca problema ce se doreste tratata necesita ) o masca hidratanta/calmanta si, obligatoriu, crema cu factor de protectie 50+. Crema cu factor de protectie va fi aplica de catre clienta zilnic pe o perioada de 15 zile post procedura. Incepand cu a doua zi se poate aplica fond de ten pe zona lucrata.

CAND APELAM LA TRATAMENTUL DE MEZOTERAPIE?

Cu siguranta este unul din cele mai bune tratamente atunci cand ne dorim sa tratam:

  • Riduri fine si medii
  • Piele lipsita de fermitate – confera un efect de lifting
  • Cicatrici atrofice, hipertrofice (post acnee, post traumatism, post arsura)
  • Pori dilatati
  • Exces de sebuum
  • Vergeturi
  • Rejuvenare si revitalizare cutanata
  • Pete maronii
  • Grasime localizata
  • Celulita
  • Caderea parului

Cate sedinte de microneedling sau mezoterapie sunt necesare?

Daca se doreste intretinerea ferminatii , un plus de luminozitate si un aspect neted al pielii atunci rezultatele se pot obtine cu 1 sedinta.

Daca rezultatul final este cel de lifting sau de a trata un aspect flasc al pielii , porii dilatati, riduri vom recomanda un numar de 3-6 sedinte la un interval de 10 – 18 zile pentru rezultate perfect vizibile si de lunga durata.

Pentru corectia cicatricilor post-acneice, reducerea celulitei, a grasimilor localizate si stimularea regenerarii parului capilar numarul minim de sedinte necesare este de 6.

Contraindicatii microneedling si mezoterapie:

Desi numarul contraindicatiilor este foarte mic este important de stiut ca terapia MTS nu se aplica persoanelor cu infectii active ale pielii ( acnee papulo-pustuloasa, herpes) si persoanelor ce urmeaza tratament constant cu anticoagulante orale.