MICROPIGMENTARE POWDER

Aceasta tehnica a inceput sa devina mai cunoscuta in ultimii 2 ani desi ea se lucreaza de mult mai mult timp.

Este o tehnica flexibila si, desi o denumim Powder, ea este doar una dintre cele 3 “surori” ale tehnicii.  Trio-ul care ne ofera libertatea de a adapta intensitatea pigmentului este: Powder, Ombre, Shading

Astfel putem adapta intensitatea micropigmenatrii in functie de dorintele si personalitatea clientei: fie discrete si naturale, fie indraznete si conturate. 

Deoarece metoda de lucru a celor trei “surori” este aceeasi majoritatea tehnicienilor pastreaza tehnica de lucru sub denumirea de Powder. Adevarul este ca desi metoda de insertie a pigmentului este comuna , tehnica este total diferita.

De aici si varatiunea de aspect a lucrarilor, a intensitatilor si de pozitionare a partilor cu transparenta.

Tehnica Powder are avantajul de a putea fi folosita in a corecta tatuajele/micropigmentari vechi, realizate gresit sau vindecate in nuante migrate gresit( rosu, albastru, verde, violet).

Procesul complet de micropigmentare/microblading se realizează în două ședințe.

Procesul complet de micropigmentare/microblading se realizează în două ședințe.

Cea de a doua ședință, Retusul, se realizează la o distanță de 5-7 săptămâni de la prima intervenție și constă în repigmentarea firelor acolo unde este cazul pentru o rezistență cât mai bună în timp.

Rezultatul final se va putea observa după 5-6 săptămâni de la efectuarea celei de a doua etape.

Procesul de micropigmentare dureaza in jur de 2 ore.

Asa cum spune mereu Claudia Paise, in cadrul sedintei de microblading, se parcurg 3 etape:

Prima etapa este cea in care Claudia Paise discuta in detaliu cu clienta pentru a afla cu exactitate dorintele acesteia, pentru a ii intelege viziunea dar si pentru a informa clienta pana in cele mai mici detalii asupra complexitatii acestei proceduri.

Clienta isi exprima dorintele, povesteste ce tip de sprancene ii plac. Expertul in micropigmentare Claudia Paise asculta cu mare atentie si pune intrebarile necesare.

In aceasta etapa expertul analizeaza forma sprancenei naturale, directia de crestere a firelor de par si particularitatile fizionomiei clientei.

Claudia Paise are o regula si o dorinta dupa care se ghideaza intotdeauna: ” Sprancenele iti evidetiaza frumusetea, nu trebuie sa fie cele care iti domina fizionomia.”

In timpul in care se poarta aceste discutii clienta va avea aplicat pe sprancene o crema anestezica profesionala astfel incat procesul de pigmentare sa nu reprezinte vreun discomfort.

Etapa a doua presupune  Stilizarea sprancenelor si adaptarea acestora in functie de fiecare fizionomie in parte. Practic, forma acestora se PERSONALIZEAZA.

Se deseneaza din creion o forma de sprancene care se va retusa pana se ajunge la forma finala. Clienta se priveste in oglinda din diferite unghiuri pentru a confirma sau pentru a cere modificari. Fiecarei cliente i se explica de ce i se potriveste un anume tip de forma pentru sprancene.

Pentru aceasta etapa este nevoie de multa rabdare si experienta. Un expert in arta sprancenelor stie cum sa masoare fata clientei pentru a contura cu usurinta sprancene perfecte. Se poate spune ca partea cea mai importanta in executia tehnicii de Micropigmentare/Microblading este stabilirea formei sprancenelor. In momentul in care clienta este hotarata si isi da acordul, se trece la etapa urmatoare.

Etapa a treia reprezinta procesul de pigmentare conform formei stabilite si in tehnica dorita.

Majoritatea clientelor se tem de sprancene mult prea inchise, evidente, care le-ar aspri trasaturile fetei.

Este bine de stiut ca dupa vindecare nuanta pigmentului se va deschide si va imita nuanta firelor naturale ale clientei.

Procedura de Micropigmentare/Microblading trebuie sa se armonizeze perfect cu trasaturile clientei si sa nu faca nota discordanta cu personalitatea, stilul de viata si dorintele acesteia.